torstai 24. maaliskuuta 2016

Valaisin

Viimeinen tehtävä ennen työssäoppimisjaksoa oli valmistaa valaisin näytöskäyttöön. Idean syntyminen tuotti tuskaa, mutta sitten ku ajatus unisiepparista syntyi niin tämä työ sujui ongelmitta.

1:1 suunnitelman pohdiskelua. Ympyrä on hulavanne, jonka sisään rakensin valaisimen.

Päädyin tekemään unisiepparin, jossa on kuva ja pitsiä. Isoimpaan renkaaseen halusin molempia. Nettiselailun tuloksena päädyin suden kuvaan ja kuuhun. Suden ja sille maisemataustan valmistin tilkkumaalauksella ja vapaalla konekirjonnalla.


Tilkkumaalattu susi. Materiaalina kangastilkut, liimaharso ja tylli.
Tilkkumaalauksen maisematausta. Tässä on materiaalina silkkiä ja kangasta sekä liimaharso ja tylli.
Suurimman kehän valmistin päällystämällä hulavanteen liimalla ja kankaalla. Pintakäsittelyn tein akryylimaalilla. Pienin kehä löytyi kirpputorilta, joku ilmanvaihtokanavan suojarengas. Keskikoinen rengas syntyi liimapurkin kannen kehästä kovettamalla kankaalla ja liimalla. Pintakäsittely mustalla akryylimaalilla.

Kuun valmistamiseen hyödynsin vanhaa pitsikappaa. Kovetin verhoa ensin liimavesilitkulla jonka jälkeen leikkasin kuun muodon. Akryylimaalia ja lyöntimetallia pintakäsittelynä. Pienten ympyröiden pitsiliinat koristin lyöntimetallilla.

Työvaiheita
Valmiissa tuotteessa on kaksi pattereilla toimivaa valosarjaa. Patterikoteloille ompelin vanhasta mustasta sukasta kotelot, ja nämä pussit ompelin kiinni tilkkumaalaukseen. Tilkkumaalaus on pingotettu ympyrään parkkinahkalangalla. Susi on pingotettu omilla langoilla, ettei sen paino vedä kevyttä silkkiosuutta. Susi on kiinnitetty muutamalla pistolla kiinni maisemaan.


Tämä tuo valmistettiin näyttötyönä Kulttuurilähtöinen valmistaminen-kokonaisuuteen. Tämä oli viimeinen työ, joka on valmistettu koululla ja olenkin erittäin onnellinen siitä että tämä työ onnistui näin hyvin. Nyt on hyvä lähteä viimeiseen harjoitteluun ja keväällä palata koululle viettämään valmistujaisia.

Ei kommentteja: