keskiviikko 5. elokuuta 2015

Muottityöt

Keväällä viimeisessä kurssissa meillä oli muottitöitä.


Testailimme revultexiä eri materiaaleihin. Tein puolikkaan kuolinnaamion.
Ryhmätyönä teimme sauvaa pitelevät kädet.


Sälänaamion materiaalit piti kerätä luokan laatikoiden uumenista.


Muotti meni tyhjiömuovaimeen. Irrotusvaiheessa muotti hajosi aika pahasti, mutta teippasin pahimmat kohdat kasaan.
Valoin betonia tyhjäri muottiin, betoninaamio pääsi viinirypäleen juurelle.
Valoin saappaat. Kukkaruukkukolojen pohjat tein spraymaalilla. Pullot jäivät jumiin, turvatoimien saattelemana puukolla leikkasin pullot pois. Pienen kengän valoin siten, että laitoin kahteen kertaan hienoa betonia vellinä kengän päälle ja sisään.

Muottityöt ( sekä luokan kevätsiivous/muutto sain käyttööni mallinuken) innostivat minut tekemään patsaan puutarhaan. Mallinukke ja betonissa lutrattu lakana. Lakanan laitoin ison betonisaavin päälle kuivumaan. Lopullisessa työssä naisen alla on Finnfoamia, työ on niin kevyt että sen saa talveksi varastoon. Nainen on kiinnitetty alustaan siten, että valoin kaksi tolpparuuvia Finnfoamiin, ja ruuvien kannat asettuvat mallinuken pohjassa oleviin reikiin. Kaulakoru on betonissa uitettua/valeltua köyttä, jonka punoin betonin avulla. Lantiossa oleva pitsikoriste peittää reiän mallinnuken lonkassa. Kiinnitin saaneerauslaastilla pitsin naisen kurveille. Nainen sai kultaisen spray-maalin pintaan. Lisää liimaa-blogin Sannia saan kiittää onnistuneesta maalauksesta, hänen ohjeilla ja avulla naisesta tuli täydellisen tasainen. Kaulakoru olisi pitänyt suojata teipillä eikä muovilla, joten sekin sai hieman kultamaalia pintaansa, tosin epätaisesti. Naisen käsikorut on tehty solumuoviputkesta ja silmäverkkokankaasta.


Työvaiheita
The Kultainen nainen
Muottityöt-kurssi oli rankka rypistys aivan kouluvuoden lopussa, lähinnä aika meinasi loppua kesken. Valmista tuli luokan muutosta ja kiireestä huolimatta. Kultaisesta naisesta olen erityisen tyytyävinen.