torstai 26. maaliskuuta 2015

Fiilistelypäivitys

Jakso lähenee loppuaan, enkä malta olla päivittämättä aikaansaannoksiani. Nukke on kasassa.

Paperinukke

Tuotteensuunnittelussa oli tehtävänä toteuttaa kruunu, omani nimesin metsäkypäräksi. 

Kruunu

Nämä työt valmistuivat etuajassa. Kaikkien kokeilujen ja taisteluiden jälkeen voin sanoa täydestä sydämestä: olen tyytyväinen. Tekninen toteutus-päivitys on tekeillä.



maanantai 23. maaliskuuta 2015

Ötökkä


Tehtäväksianto: muotoile ötökkä, maksimi koko 10cm, sarvia ja jalkoja ei lasketa mukaan. Tein sarvijäärän.
Plastoliiniötökkä


Revuultexia kipsimuotissa
Revultexin pintakäsittelykokeiluja: vasen vihreä on sivelty puuliima/liisteri-seoksella. Päälle on ripoteltu nurmikkopölyä (pineoisrautatienurmikkomatskua). Sarvet ja muut värilliset osat tehty kynsilakalla. Oikea ylä: kynsilakka. Vasen alareuna: akryylimaali vedellä ohennettuna.

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kipsikenkä

Kun viisi vuotias laskee pulkalla päin puuta murtuu jalkapöytä. Kaupungin apuvälinehuollosta ei saatu kipsille suojaa. Näin ollen tein sen itse.

Kipsikenkä no.1

Solumuovikenkä. Kenkä toimi hyvin pakkasta vastaan , etenkin villasukalla. Eristeteippi kerros kantapään kohdalla oli hyvä luistonestoon. Tästä mallista poika totesi "muuten hyvä mut tuntuu kuin kävelisi trampalla"
Vanha villasukka ja revultexiä pintaan, parempi versio olisi tullut ei palmikkosukkamallista. Pensselillä sivelin paksulti revultexiä vaahtomuovilla tuetun sukan pintaa. Vetoketju aukeaa pikkaisen myös jalkapöydälle pukemisen helpottamiseksi. 
Tämä versio oli hyvä ja toimiva niin pitkään kunnes kantapäähän kului reikä. Reikä paikattiin ilmastointiteipillä ja näin pärjättiin viimeiset kaksi kipsijalkapäivää.Täysin veden pitävää ei sukasta tullut, etenkään jesari paikkauksen jälkeen. Kelit olivat myös armottomat, kevään loskat olivat pahimmillaan kun tällä könkättiin.

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kuolinnaamio

Teatterin tarpeistonvalmistaja tekee näytelmään tarvittavat naamiot. Naamion tulee olla näyttelijälle sopiva ja hyvin istuva. Istuvan naamion rungoksi tarvitaan identtinen kasvomuotti, joka otetaan näyttelijältä alla esitetyllä tekniikalla.

Kuolinnaamiota eli kipsinaamiota tehdessä äärimmäinen rauhallisuus ja varmuus ovat tärkeitä, koska tilanne on hyvinkin erikoinen. Alkuvalmisttelut tulee olla huolella hoidettu. Kuolinnaamion tekoon tarvitaan alginaattia ja kipsiä sekä sideharsoja. Oheismateriaalit ovat yhtä tärkeitä, korvatulppia (puolitetaan) pumpulipuikkoja, rasvaa, solumuovia, kangasta sekä muottipesä.
 
Aluksi kasvot rasvataan ja hiukset suojataan. Korvatulpan puolikkaat korviin. Nenäalginaatti mitataan omaan astiaan ja nenän osuus tehdään ensin. Tässä tilanteessa saattaa tarvita pumpulipuikkoja, jos alginaattia menee sieraimeen niin sillä voi putsata sieraimen. Asiakas asettuu mukavaan asentoon, vaatteet suojataa. Kasvojen alginaatti on sekoitettu omaan astiaan, joka levitetään ripeästi kasvoille, varoen nenäreikiä.
Alginaatin päälle laitetaan kipsissä uitettuja sideharsoja. Kipsin paksuudesta riippuen kaksi tai kolme kerrosta. Nenän alue tulee tukea huolella. Naamio kuivahtaa kipsin paksuudesta riippuen noin 20minuutissa.

Kasvoilta irrotettu alginaatti-kipsisideharso. Tätä voisi kutsua kuoreksi, tai mallineeksi.
Kuoren sisään tehdään kipsi. Alkukipsi saa olla suht löysää, että se menee kaikkiin koloihin. Riippuen kuoren mallista, kipsillä ja sideharsoilla tuetaan muotti käyttökuntoon.

Kipsin annetaan kuivua kuoren sisällä raapaisukuivaksi. Kuivahtaneesta muotista revitään varovasti kuori pois. Esiin paljastuu asiakkaan kipsikasvot, tätä voidaan hyödyntää naamioiden tekoon.
Viimeistelyä vailla oleva kuolinnaamio.

Valokuvailuja

Valokuvaus ja kuvankäsittelykurssi:


Photo stacking
Valomaalaus
Pitkä valotusaika: vahingossa syntynyt spooky-kuva
Panoraamakuva