perjantai 23. tammikuuta 2015

Puutyöt: seulat

Kolmannessa jaksossa meillä on ollut puutöitä. Ensimmäisenä työnä teimme kankaanpainoon seulakehikot. Kehikkojen työstö aloitettiin raakalaudasta (mänty). Sirkkelöinti-, sahaus- ja hiontavaiheiden jälkeen saatiin sopivan kokoista rimaa. Kehikot koottiin sormiliitoksilla.


A3, A4, A5 kokoiset seulakehikot
Sormiliitos tehtiin alajyrsimellä

Signeerattu omalla logolla


Näiden kehysten teossa opin millintarkkuutta sekä työkoneiden toimintaa. Täysin itsenäisesti en näitä osaisi työstää uudelleen, koska työkoneiden asetteet ja toimintaperiatteet eivät ole vielä täysin selkärangassa. Tulevan kevään aikana näihin kehikoihin kiinnitetään seulakankaat.

maanantai 12. tammikuuta 2015

Tilaustyö: Hemulille postimerkkikansio ja postimerkit

KLIK Muumipeikko proggiksen viimeisiä töitä: Hemulille tarvittiin postimerkkikansio ja postimerkit. Ensimmäiset kuvat tehtiin suht paksulle paperille, mutta lopputulos oli liian jäykkä ja taittumisen riski suuri.


Pahviset merkit


Lopulliset versiot tehtiin tulostamalla kuvat kankaalle.
Osa meni syteen ja saveen
Kansioon tehtiin kansitaskut joihin sujautettiin kapalevyä ja solumuovia antamaan ryhtiä.
Kansion kannet ovat pellavaa, jotka maalattiin akryylimaalilla.
Sisälehdet ovat pellavaa. Lopulliset kuvat kiinnitettiin postimerkkikansion kankaisille sivuille liimaharsolla ja ompelemalla.
Hemulin postimerkkikansiota tehtiin yhteisprojektina, jossa oli paljon silittämistä, paljon liimaharsoa, paljon kankaalle tulostusta sekä paljon saksien suhinaa.